Japonska, 12. IAF kongres

Aikikai Slovenije, delegacija

Aikikai Slovenije, delegacija

V septembru 2016 smo se udeležili 12. kongresa IAF, ki je potekal v mestu Takasaki na Japonskem. Delegati Aikikai Slovenije smo bili Aleksandr Starovojtov (predsednik, Dokiai), Jasmin Biščević (tehnični direktor, Shugyo) in Peter Fistrovič (generalni sekretar, Seiki). Na tatamijih pa sta se nam pridružila tudi Bruno Krajnc (AK Ptuj) in Peter Premk (Dokiai).

 

 

Kongres IAF (International Aikido Federation) je organiziran vsake 4 leta. Poleg kongresa v sejnih sobah je dogodek seveda pospremljen tudi z bogatim dogajanjem na tatamijih. Na kongresu je bilo približno 120 delegatov iz več kot 40 držav sveta, na tatamijih pa več kot 1.000 aikidok.

Vodstvo IAF

Vodstvo IAF

Na vsakem kongresu je izvoljeno novo vodstvo IAF. Prisotno je tudi vodstvo Hombu Dojo, Aikikai Foundation, Aikido Headquarters, na čelu z Doshujem, Moriterujem Ueshibo, ki imenuje tudi tehnični svet in nadzorni svet IAF. Ob tem se pregleda preteklo 4 letno obdobje in načtruje naslednje 4 letno obdobje glede razvoja veščine aikido po svetu. Na kongresu se sprejema tudi nove (države) članice. Tokrat smo delegati z volilno pravico sprejeli 10 novih članic, med njimi sosednji Hrvaško in Madžarsko. Kandidirali so tudi kolegi iz Srbije (nekoč so že bili člani), ki bodo na žalost na glasovanje morali počakati do naslednjega kongresa.

IMG_4608

Fotografija slovenske delegacije z Doshujem in soprogo

V vodstvo IAF je bil na mesto generalnega sekretarja izvoljen naš učitelj, mentor in prijatelj Wilko Vriesman Sensei, 6. dan. Izvoljeni so bili tudi vsi ostali kandidati, ki smo jih nominirali iz Aikiai Slovenije, zveze aikido društev, kar si štejemo za svojevrsten uspeh. Slovenija v IAF in tudi na Japonskem uživa visok ugled, cenjeni smo tudi s strani mnogih drugih zvez – držav članic, s katerimi sodelujemo, kar je rezultat tudi izjemnega tehničnega znanja, katerega smo deležni na seminarjih in treningih najboljših učiteljev na svetu.

Doshujev sin, Waka Sensei

Doshujev sin, Waka Sensei

Tsuruzo Miyamoto Shinan, 8. dan

Tsuruzo Miyamoto Shinan, 8. dan

 

IMG_4592

Yukimitsu Kobayashi Shihan, 7. dan

IMG_4604

Christian Tissier Shihan, 8. dan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4742Imeli smo čast prisostvovati predavanju in treningu enega največjih mojstrov aikida, učencu O’Sensei-ja, ki je edini in kot kaže zadnji nosilec stopnje 9. dan – Hiroshi Tada Shihan.

 

 

 

IMG_4770

Na tatamijih smo bili deležni treningov izjemnih Shihanov (učitelji učiteljev), naši vadeči partnerji pa so bili izjemno visoko rangirani aikidoke.

 

 

Več fotografij in objav o dogodku najdete na naši Facebook strani – Aikido Seiki Ljubljana.

Avtor prispevka

Seiki Dojo