Mednarodni mladinski aikido seminar

Udeležili smo se  mednarodnega mladinskega aikido seminarja, ki je potekal v Papendalu na Nizozemskem.

Med 10. 11. 2017 in 12. 11. 2017 je skupina 5 otrok in 3 inštruktorjev iz Slovenije sodelovala na velikem mednarodnem mladinskem aikido seminarju. Tokrat so Aikikai zvezo Slovenije zastopali Tomaž in Nejc Petrov iz kranjskega kluba Shugyo, Tim in Jon Kovačič iz ljubljanskega kluba Seiki in Alen Šekič iz ljubljanskega kluba Dokiai. Spremljali so jih inštruktorji Jasmin Biščevič, Iztok Strelec in Peter Fistrovič.

Registracija

Registracija

Gostiteljica Nizozemska je seminar organizirala v sodelovanju z IAF (International Aikido Federation). Poleg Slovenije in Nizozemske so bili prisotni še aikidoke iz Belgije, Švice, Nemčije, Luksemburga, Francije in Rusije. Glavni inštruktor na seminarju je bil Eiji Katsurada Shihan, 6. dan, ki je v Hombu Dojo na Japonskem zadolžen za otroški in mladinski program. Poleg rednih treningov so se otroci udeležili tudi delavnic po skupinah, kjer so učili inštruktorjih vseh prisotnih držav, med njimi tudi Jasmin Biščevič.

Jasmin

Preko treningov in delavnic so otroci odkrivali, kako zelo so si podobni in kako je možno skupaj trenirati, komunicirati in se zabavati, četudi ne govorijo istega jezika. Zanimivo je bilo odkrivati tudi medsebojne razlike in se tako učiti drug od drugega. Prav razlike, ki jih prepoznamo, so temelj napredka.

Video predstavitev naših fantov na zaključnem embukai:

Na dogodku se je dokončno oblikovala tudi delovna skupina IAF, ki je zadolžena za razvoj otroškega in mladinskega aikido programa, ter uskladitev le tega med državami članicami. Slovenijo v delovni skupini zastopa Peter Fistrovič. Uradna FB stran IAF za otroški in mladinski aikido program: https://www.facebook.com/IAFAikiYouth

IAF AIKI Youth

IAF AIKI Youth

Naslednji mednarodni mladinski aikido seminar bo v mestu Cluj, v Romuniji, sredi leta 2018. Z organizatorjem smo že začeli pogovore o organizaciji in bomo vse člane s tem pravočasno seznanili.

 

Avtor prispevka

Seiki Dojo