Državni aikido seminar za otroke

_PIA7328

Za nami je še en uspešen otroški seminar, katerega se je udeležilo več kot 70 otrok iz vse Slovenije.

Seminar pravzaprav pomeni trening, malce drugačen trening. Traja dalj časa – za otroke 2 uri – obravnava pa se principe in izvedbo vaj, ki predstavljajo vodilo in dobro prakso za treninge v domačem klubu.

_PIA7114

Učili smo štirje učitelji – Marjanica iz Velenja, Aljoša iz Ptuja ter Lučka in Peter iz našega kluba. Rdeča nit seminarja so bile motorične vaje v prvem delu in samoobrambne vaje v drugem delu. Celoten seminar pa je imel poudarek na zmanjševanju in preprečevanju nasilja med otroki in mladostniki.

_PIA7352

Otroci se na seminarju tudi odlično zabavajo. Že same vaje so malce drugačne, kot na rednih treningih. Spoznajo tudi druge učitelje in vadijo z otroki iz drugih klubov. Na koncu sledi še zabavno druženje ob pizzah da te kap! Tak seminar organiziramo dvakrat na leto. Spomladi je na Ptuju, jeseni pa v Ljubljani. Dogovarjamo pa se, da bi seminar organizirali še v katerem drugem kraju, kjer domujejo klubi naše Zveze.

_PIA7406

Hvala vsem našim otrokom in staršem za udeležbo. Za naslednjič pa vabimo tudi ostale, da se opogumijo in se nam pridružijo.

Peter

Avtor prispevka

Seiki Dojo