Začetek sezone 19/20

Začetek sezone 19/20

Začetek sezone 19/20

Sezona 19/20 se začne v ponedeljek, 2. 9. 2019. Vpisujemo tudi nove člane! Pišite na info@aikido-seiki.si.

Kmalu bomo nadaljevali z rednimi aikido treningi za več otroških skupin, ter skupino odraslih članov. Letos se nam urnik malce spremeni, takole:

Ponedeljek
– 17:00, otroci 1. skupina (mlajši in začetniki),
– 18:00, otroci 2. skupina (starejši in nadaljevalci),
– 19:00, odrasli.

Sreda
– 17:00, otroci 1. skupina (mlajši in začetniki),
– 18:00, otroci 2. skupina (starejši in nadaljevalci),
– 19:00, odrasli.

Četrtek
– 17:00, otroci začetniki in novi vpisi.

 

Otroci, 1. skupina

Otroci, 1. skupina

Treningi za otroke

V otroških skupinah na treningu prevladujejo 4 elementi, vsak trening je sestavljen vsaj iz 3 in sicer:
– osnove teorije in metodike športnega treniranja, kjer razvijamo motorične sposobnosti otrok in uvajamo primerno disciplino na treningu,
– aikido vaje in tehnike,
– igre, ki izhajajo iz borilnih veščin in drugih športov in povezujejo prvi dve alineji, otrokom pa nudijo zabavo in zdravo mero tekmovalnosti,
– samoobrambne vaje.
V začetnih in mlajših skupinah je največji poudarek na motoričnih sposobnostih in disciplini. V nadaljevalnih skupinah pa je največji poudarek na aikido tehnikah in postopoma tudi samoobrambnih vajah.

Odrasli

Odrasli

 

Treningi za odrasle

Izmed borilnih veščin je aikido še najmanj borilna veščina. Aikido tehnike in vaje so zasnovane tako, da povečujejo in celo zahtevajo večjo mero sodelovanja med vadečimi, kljub temu, da se vsak srečuje s stopnjo stresa, ki je sicer ni vajen. V modernem svetu je to tudi glavni namen vadbe veščine aikido – da lažje prenašamo pritiske, stres, se umirimo in odreagiramo zrelo in učinkovito. Seveda vaje izhajajo iz borilnih veščin, zato pri tem krepimo telo, izboljšujemo motorične sposobnosti in zaposlimo um. Pri tem stkemo trdna prijateljstva in se zraven še zabavamo :)

Aikido pa ni primeren za razvoj kakršnekoli stopnje borilne sposobnosti. Med treningom se seveda naučimo osnov samoobrambe, pridobimo na samozavesti in ponudimo možnost učenja tudi zahtevnejših (in napornejših :)) elementov, a se ne bomo razvili v borca v smislu borilnih športov.

Na spletni strani preverite še druge zanimive informacije, npr. kakšno opremo potrebujete in podobno. Za več informacij pa pišite na info@aikido-seiki.si ali pokličite 031/350-061.

Se vidimo :)

Peter

Avtor prispevka

Seiki Dojo