Začasna prekinitev treningov

Glede na zadnje dogodke in omejitve dejavnosti sporočamo, da začasno prekinjamo treninge aikida.

Epidemija

 

V sklopu rekreativnih in netekmovalnih dejavnosti je vsakršno delovanje trenutno prepovedano. Sploh, ker spadamo v rdečo statistično regijo. Hkrati tudi v primeru dovoljenih vadb v oranžnih regijah obstaja več drugih omejitev, ki skupinske treninge (še posebej v kontaktnih športih) dodatno omejujejo.

Mi smo dokaz, da se da s skoraj običajnimi ukrepi in ustrezno stopnjo odgovornosti precej paziti drug na drugega. Do sedaj še nismo prejeli obvestila o primeru okuženega člana v klubih, s katerimi sodelujemo. Res pa je, da smo verjetno imeli tudi nekaj sreče pri tem. Glede na to, da se število (koncentracija) okuženih povečuje, se veča tudi verjetnost, da srečamo več okuženih ljudi tam, kjer smo bili do sedaj varni.
Zato bi se vam rad zahvalil za dosedanjo skrb in udeležbo. Hkrati pa vas prosim, da pazite nase še naprej. Dva tedna bosta hitro mimo in takrat bomo vedeli ali se smemo vrniti na treninge ali pa bo morda ponovno razglašena celo epidemija.

Kakorkoli, to je nova realnost, ki bo verjetno trajala naslednjih nekaj let. V naslednjih 3 letih se bomo verjetno vsi okužili z neko različico tega virusa. Cilj je le, da se ne okužimo vsi naenkrat :), s tem pa omogočimo kvalitetno zdravljenje tistim, ki bi okužbo slabo prenašali.
Prosim vas tudi, da ne prenehate z gibanjem :) Hodite na sprehode, lovite se, plezajte po drevesih, naredite kakšen ukemi, naberite kaj kostanja (in mi javite, kje ste ga nabrali :) ).

Z vadbo prekinjamo za naslednja 2 tedna. Torej spet začnemo po koncu jesenskih šolskih počitnic, 2. 11. 2020. Če se do takrat kaj spremeni, vas o tem obvestim.

Avtor prispevka

Seiki Dojo