Mednarodni seminar, Kobayashi in Vriesman

kobayashiV soboto, 7. 2. 2015, se začne prvi letošnji mednarodni seminar. Seminar je poseben zato, ker nas v spremstvu našega mentorja in tehničnega vodje Wilka Vriesmana (6. DAN), obišče tudi redni učitelj iz Hombu Dojo, Yukimitsu Kobayashi Shihan (7. DAN).

Tokrat nas Shihan (učitelj učiteljev) obišče že osmo leto zapored. Prvič pa bo njegov obisk trajal 2 dni. To pomeni, da bo vodil 2 treninga, enega v soboto in drugega v nedeljo. Prvi del treninga vodi Wilko Vriesman Sensei, kjer Shihan opazuje njegovo delo v naši Zvezi in tako oceni nivo in napredek naših članov. Nato vodi trening še sam.

Poleg treningov Shihan oceni tudi ostale aktivnosti Zveze. Pogovorimo se o organizaciji, posameznih klubih, članstvu, mednarodnem udejstvovanju, napredku višjih (judansha) stopenj in pravno-formalni urejenosti. V to spadajo aktivnosti v povezavi z Olimpijskim komitejem Slovenije in mednarodno aikido zvezo (International Aikido Federation). Vsakokrat preveri tudi status izobraževanja in certificiranja aikido inštruktorjev, katerega nosilec in izvajalec je naša Zveza.

Če v kratkem nimate v planu obiskati Japonske, potem ne boste dobili boljše priložnosti za trening, ki ga vodi Shihan iz Hombu Dojo.

Osnovne informacije:
Lokacija: Vodovodna 25, Ljubljana, judo dvorana Buba
Trening: sobota, 7. 2. 2015, od 15:00 do 18:00 | nedelja, 8. 2. 2015, od 9:30 do 12:00
Cena za člane Aikikai Slovenije: 1 trening 20€, 2 treninga 30€ (ne-člani: 1 trening 30€, 2 treninga 40€)

VABLJENI! Plakat Kobayashi – Vriesman.

Avtor prispevka

Seiki Dojo